Alianța Familiilor din România atrage atenția asupra intensificării crizei demografice în România și a perspectivei sumbre de înjumătățire a populației, precum și de îmbătrânire a acesteia, în următoarea sută de ani. Într-un comunicat transmis joi, Alianța Familiilor analizează cauzele obiective ale declinului demografic, dar se oprește și asupra cauzei principale, insuficient mărturisite public: generalizarea avorturilor, în lipsa unei culturi pro-Viață. Potrivit A.F.R., statul și secularismul nu pot apăra supraviețuirea biologică a națiunii române, din cauză că promovează politici și ideologii contrare familiei, căsătoriei și natalității. Este de datoria societății civile și a cetățenilor să militeze pentru păstrarea și întărirea valorilor firești care pot regenera Neamul Românesc. 

„Periodic, ONU emite date statistice privind situația demografică a planetei, proiectând evoluția ei până în anul 2100. Conform ultimelor date, publicate luna trecută, în anul 2100 România va mai avea doar 11,8 milioane de locuitori, iar Basarabia, doar 2 milioane. 

Datele acestea au rămas aproximativ constante în ultimii zece ani, de când monitorizăm datele statistice privind viitorul demografic al umanității. O Românie cu aproximativ 12 milioane de locuitori în anul 2100 îngrijorează profund. Asta efectiv înseamnă că într-un secol, între anul 2000 și 2100, populația României și numărul de români se va fi înjumătățit.

De obicei, în trecut, populația unor țări, printre care și România, se dubla tot cam la 100 de ani. Înjumătățirea ei în doar 100 de ani, însă, e o excepție de la mersul firesc al lucrurilor și trebuie să ne dea de gândit. Nu doar nouă, cetățenilor, ci și clasei politice din România.

Populația constituie factorul uman cel mai important al unei națiuni. Fără o populație constantă sau lejer în creștere, și mai ales o populație în care grupul celor în vârstă și al celor tineri e în echilibru, o națiune nu se poate aștepta la un viitor. România și românii își periclitează chiar viitorul biologic. În 2100, populația României va fi atât de îmbătrânită încât ceasul biologic al României aproape că va înceta să mai bată.

Cum de am ajuns aici? Explicațiile date nouă de stat si mass media sunt cele cunoscute: migrația, costul tot mai ridicat de a întemeia o familie și costul tot mai ridicat de a crește și educa copiii. Aceste cauze sunt obiective, există și trebuie să le confruntăm. Ele necesită investiții economice și financiare în familie și copii și întoarcerea românilor din afară în România și R.Moldova.

Dar cauza principală și cea mai imediată care a cauzat declinul demografic drastic (și aproape iremediabil) al României este avortul. Despre avort ca și cauză principală a crizei demografice a României nu se scrie în presă și nici nu se menționează în politica de stat. Avortul este un cuvânt și o practică tabu în spațiul public al României, atât în mass media, cât și la nivel politic. Toată națiunea română știe că de când a fost legalizat avortul în România, în perioada comunistă, în România au fost avortați peste 20 de milioane de copii. 20 de milioane de copii care puteau munci, care puteau să asigure pensiile și viitorul părinților lor, dar mai ales să prevină criza demografică cu care ne confruntăm.

Dar avortul are consecințe. Toate nefaste, criza demografică fiind una dintre ele. Copiii nenăscuți se răzbună pe noi pentru că fără ei, însuși viitorul nostru biologic pe lungă durată e în dubiu.

Care sunt remediile? Presa internațională dezbate subiectul în mod intens. Se propun grădinițe, ajutor financiar din partea statului, prelungirea concediilor de maternitate, instituirea de concedii de paternitate etc. Toate aceste idei sunt bune. Dar toate implică bani. Și aici e problema: dacă nu avem o generație tânără care să muncească, nu putem pretinde beneficii pentru stimularea natalității și creșterea populației.

Există însă și un alt remediu. Unul care nu necesită și nu cere bani. E cel mai bun, dar nu e menționat niciodată și niciunde în spațiul public: România are nevoie de o cultură pro-viață. Să ne reclădim societatea, economia, sistemul social și mai ales gândirea în jurul acestui deziderat primordial: o cultură pro-viață, pro-familie, pro-copii și recunoașterea dreptului la viață al copiilor nenăscuți.

Părinții noștri au fost mai săraci ca noi toți. Suntem generația de români care, din punct de vedere economic, o ducem cel mai bine. Părinții noștri au avut dragoste pentru familie și o gândire pro-viață, aducând pe lume copii, în care vedeau împlinire personală și un sprijin la bătrânețe. Statul secular, însă, ne-a învățat că el se va îngriji de noi până la adânci bătrâneți. Atunci de ce să ne mai gândim să aducem copii pe lume?

Statul și secularismul nu ne pot scoate din situația dificilă în care ne aflăm. Statul și secularismul nu pot asigura supraviețuirea biologică a națiunii române. Dimpotrivă, secularismul promovează ideologii, iar statul politici, care destramă familia și căsătoria, singurele instituții care ne pot asigura viitorul biologic.

Fără o populație tânără, vibrantă, în creștere, România nu va fi luată în serios de nimeni din afară. Pentru alianțele economice, militare și politice, țările cu probleme demografice acute nu prezintă niciun interes.

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirmă: Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. (...) Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului. 

Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi, dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!”, se arată în comunicatul transmis joi de Alianța Familiilor din România

https://www.activenews.ro/stiri-social/Criza-demografica-a-Romaniei-se-intensifica-atentioneaza-Alianta-Familiilor-156994