sâmbătă, 27 iulie 2019

Titus Corlățean invitatul special al Școlii de Vară AIC din Republica Moldova

Doina Bejenaru  26-07-2019 


Senatorul Titus Corlățean a participat la deschiderea Școlii de Vară 2019 a Academiei pentru Integritate în Conducere (AIC) din Republica Moldova fondată de Valeriu Ghilețchi. Ediția 2019 a pus în dezbatere o tema „Valorile Creștine în Guvernanța Democratică” și a adunat la Vadul lui Vodă peste 30 de tineri curioși din diferite domenii.
Unul din cei mai proeminenți diplomați ai României, cu 18 ani de experiență în viața publică și politica externă, a împărtășit cu participanții AIC momente cheie din cariera sa și în mod special experiența personală în bătălia pentru familia Bodnariu. Titus Corlățean a provocat tinerii să fie promotori activi ai valorilor creștine în societate și să poarte în inima lor Republica Moldova.
„Vă provoc să fiți verticali și să vă rugați pentru țara voastră. Republica Moldova, la fel ca și România are nevoie să fie protejată prin rugăciune. Rugați-vă pentru țara voastră, secularismul este un fenomen care atacă cele mai fundamentale valori. Nu putem fi învingători în acest război spiritual fără rugăciune”, a provocat tinerii senatorul Titus Corlățean.
Senatorul și-a împărtășit mărturia și întâlnirea personală cu Dumnezeu într-un moment dificil din viața lui. Se întâmpla în anul 2008, în drumul spre Parlamentul European.
„Strigăm la Dumnezeu atunci când trecem prin dificultăți. Și atunci când tu nu mai ai soluții, am înțeles că Dumnezeu este cea mai bună alegere și sursa cea mai sigură pentru pace. Vă doresc din suflet să cunoașteți acea pace deplină pe care o putem căpăta doar punându-ne toată încrederea în Dumnezeu. Doar El este puterea care ne poate face să trecem prin furtunile vieții. Nici funcțiile, nici puterea, nici școlile, nici priceperea noastră nu ne poate oferi pacea și liniștea deplină în văile adânci și întunecatee”, a declarat Titus Corlățean.
Deși are o experiență vastă în domeniul academic, în fața unor tineri din Republica Moldova este în premieră. Cum a fost posibilă această întâlnire unică, ne explică ex-vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova și fondatorul AIC, Valeriu Ghilețchi.
„În ultimii ani am avut o conlucrare frumoasă cu Dl Titus Corlățean în cadrul APCE, în special pe subiecte ce țin de interesele noastre naționale și cele cu tematică moral spirituală. Un exemplu bun este rezoluția privind cazul familiei Bodnariu. Am considerat că atât experiența politică bogată, cât și caracterul integru al Dlui Corlățean îi va ajuta pe tineri să învețe de la el multe lucruri importante. Ca să fii lumină în spațiul public azi ai nevoie de modele, motivații și mărturii frumoase”, ne-a declarat Valeriu Ghilețchi.
Titus Corlățean și Valeriu Ghilețchi, Școala de Vară AIC 2019
Pentru prima dată, tinerii de la AIC au avut ocazia să audă drama familiei Bodnariu de la o sursă primară cu detalii care poate nu vor fi publice niciodată. Titus Corlățean este un magistrat în a treia generație, educat și cultivat în spiritul unui respect profund față de lege. Și în facultate a fost educat de diplomații României în spiritul de slujitor al țării. Această moștenire intelectuală îl plasează în lista vizionarilor care iubesc România și Republica Moldova, care poate fi un exemplu demn de urmat pentru tânăra generație de pe ambele maluri ale Prutului.

Titus Corlățean la Școala de Vară 2019 a Academiei pentru Integritate în Conducere
Din prelegerea neformală nu au lipsit și gânduri prețioase din experiența vastă și drumul dureros mai lung de un deceniu al României spre integrarea Europeană. Titus Corlățean a înscris în CV-ul său funcții importante în momente cheie pentru România ca: ambasador și adjunct al ambasadorului român la Strasbourg pe lângă Consiliul Europei, secretar de Stat pentru Românii de pretutindeni, ministru al justiției, ministru de externe, deputat, europarlamentar și momentan senator.
Pe  lângă întâlnirea impresionantă cu Titus Corlățean, tineri au discutat despre: „Etica și Politicile Publice”, cu Stanislav Ghilețchi; „Puterea Imboldurilor”, cu Eugen Ghilețchi și au fost provocați să lucreze la un Studiu de Caz, explorând corupția din domeniul medical cu Dumitru Malic. De asemenea, în a doua zi alături de reprezentanți SGP – cel mai vechi și conservator partid din Olanda și reprezentanți ai European Christian Political Movement (ECPM).
Într-un panel moderat de Lucia Hmelic, alături de invitații Valeriu Ghilețchi, jurnalistul Ghenadie Vaculovschi și Maria Van Ost, tinerii au dezbătut subiectul „Integrarea Europeană și ciocnirea valorilor”.
 https://www.stiricrestine.ro/2019/07/26/titus-corlatean-invitatul-special-al-scolii-de-vara-aic-din-republica-moldova/?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu