luni, 1 iulie 2019

Jurnal de Rugăciune: În Siria războiul încă lasă morți și distruge orașele creștine

Duminică, 30 iunie
Dumnezeule îndurător, Îți mulțumim pentru curajul incredibil al creștinilor nord-coreeni, care rămân aproape de Domnul Isus, în ciuda riscului enorm de a suferi o pedeapsă severă pentru ei și pentru familiile lor dacă le este descoperită credința creștină. Te lăudăm pentru harul pe care l-au avut acești oameni de a-L cunoaște pe Domnul și puterea învierii Lui, de a fi părtași la suferințele Lui și – pentru unii – de a se face una cu moartea Lui. Fie ca și noi să avem asemenea curaj și credință și să fim gata să fim părtași la suferințele lui Hristos, în Numele căruia ne rugăm. (Filipeni 3:10).
Jurnal de Rugăciune: În Siria războiul încă lasă morți și distruge orașele creștine
Luni, 1 iulie
Cinci copii de la Școala duminicală și o femeie creștină au fost uciși pe 12 mai, când rebeli islamiști din Frontul Al-Nusra au tras cu rachete în orașul creștin Suqaylabiyah, lângă Hama, Siria. Două dintre victime erau frați. Bashar (în vârstă de 9 ani) a fost ucis imediat, dar Marcel (aproximativ 11 ani) a rămas într-o stare critică timp de cinci zile, până a murit și el. Rugați-vă pentru mama lor, Yasmin, care este singură acum, deoarece soțul ei a fost ucis acum trei ani. Rugați-vă pentru toți ceilalți care au pierdut pe cineva drag ca ei să fie mângâiați, și pentru alți copii răniți grav, ca ei să fie vindecați.
Jurnal de Rugăciune: În Siria războiul încă lasă morți și distruge orașele creștine
Marți, 2 iulie
A fost răpită de un grup de rebeli în drum spre colegiu și reținută timp de douăsprezece zile. S-a pitit printre rândurile de scaune din biserică în timpul unui bombardament al rebelilor. Rachetele care cădeau ca ploaia au lovit casa familiei sale, mama ei a suferit o cădere nervoasă, tatăl a fost  în impas. Acestea sunt amintirile tinerei „Leah”, o studentă la stomatologie din Siria, dintr-o perioadă de nouă luni din timpul războiului civil din Siria. În luna iunie a acestui an a plecat în Australia pentru a începe o nouă viață acolo. Zborul ei a fost plătit prin Operațiunea Safe Havens a Fondului Barnabas. Rugați-vă ca Leah să se stabilească rapid în Australia, unde își dorește „să trăiască o viață decentă, fără prejudecăți, într-o țară sigură”.
Miercuri, 3 iulie
Președintele Algeriei, Abdelaziz Bouteflika, care a condus țara de pe vremea războiului civil încheiat în 1999, și-a anunțat demisia la începutul lunii aprilie. Anunțul a fost urmat de proteste de stradă și presiuni din partea armatei. Alegerile pentru un nou președinte, planificate să aibă loc mâine, au fost anulate ca răspuns la protestatarii care susțineau că aceste alegerile nu ar fi credibile. Rugați-vă ca Domnul să ridice un președinte drept, care să aducă o mai mare libertate religioasă pentru toți cetățenii Algeriei, inclusiv creștini, care sunt în mare parte convertiți de la islam și copiii lor.
Joi, 4 iulie
La întâlnirea liderilor creștini algerieni din luna mai pentru revizuirea situației bisericilor, ei au semnalat o serie de nedreptăți, amenințări și interogatorii. Ei au cerut rugăciune pentru libertate și încetarea hărțuirii credincioșilor algerieni. Mai specific, ne cer să ne rugăm pentru redeschiderea clădirii bisericii din Ighram, închisă din octombrie 2018; redeschiderea librăriei creștine din Oran, închisă de doi ani, în ciuda faptului că un judecător a anunțat că acuzațiile împotriva proprietarului librăriei erau false; abandonarea cazului împotriva pastorului bisericii din Makouda, caz deschis pentru construirea unui zid în jurul clădirii bisericii; redeschiderea bisericii din Boudjima, care a fost deschisă la 11 ianuarie și închisă de autorități la 27 mai.
Vineri, 5 iulie
Prim-ministrul egiptean, Mustafa Madbouli, a cerut comisiei care supraveghează procesul autorizării clădirilor bisericești să lucreze mai repede. Comisia a fost înființată în 2017 pentru a reduce numărul de clădiri bisericești neautorizate și, până în luna aprilie a acestui an, a aprobat 894 de cereri, cu 2836 de cereri care încă așteaptă să fie aprobate. Rugați-vă ca această comisie să-și accelereze activitatea, astfel încât creștinii egipteni care se adună pentru închinare să nu încalce legea.
Sâmbătă, 6 iulie
Creștinii egipteni din Mit-Nama, la nord de Cairo, își doresc o clădire în care să se întâlnească pentru a se închina împreună. În 2001, au cumpărat un teren și au încercat să construiască o biserică, dar de două ori au fost forțați să se oprească din cauza atacurilor extremiștilor musulmani asupra acelui loc. În data de 23 aprilie a acestui an, poliția le-a cerut creștinilor să nu mai țină slujbe în cealaltă clădire pe care au achiziționat-o recent, deoarece aveau indicii că localnicii musulmani se pregăteau să atace clădirea. Poliția le-a promis creștinilor că vor putea relua lucrările de construcție a primei biserici dacă acceptă să părăsească clădirea actuală. Creștinii – având îndoieli că acest lucru s-ar întâmpla cu adevărat – au refuzat să plece. Rugați-vă ca Dumnezeu să le dea înțelepciune, să îi păzească și să îi ajute să se închine Lui fără teamă. În Mit-Nama sunt 1.500 de familii creștine.
Sursa: Fondul Barnabas 
https://www.stiricrestine.ro/2019/06/29/jurnal-de-rugaciune-in-siria-razboiul-inca-lasa-morti-si-distruge-orasele-crestine/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu