luni, 1 iulie 2019

„Evacuați din România”. O poveste reală despre „Locul unde Dumnezeu poartă de grijă” VIDEO

„Evacuați din România”. O poveste reală despre „Locul unde Dumnezeu poartă de grijă” VIDEO
Când aţi văzut ultima dată un om al străzii? Dacă aţi ieşit din casă, probabil, chiar azi. România se confruntă cu o mare criză de locuințe sociale. Adăposturile de stat sunt şi ele supraaglomerate. Iar cei mai săraci dintre români au ajuns să râvnească la un loc de ghetou în care toaleta şi bucătăria înseamnă o singură încăpere. În ultimul timp, însă, astfel de spaţii sunt evacuate. Oamenii, puşi pe drumuri, îşi încropesc la periferii alte mahalale, ştiind că ele vor fi demolate. E un cerc vicios din care nu reuşesc să iasă. Cauza e dezinteresul sau, dimpotrivă, un interes ascuns.
La Dumbrava, județul Bihor o mână de oameni obișnuiți au grijă de peste 400 de oameni ai străzii. Șeful e și el un om oarecare. A fost cândva un simplu muncitor la o fabrică de încălțăminte. Astăzi, însă, Viorel Pașca face treaba unui întreg sistem de protecție socială. O confirmă voluntarii lui și fiecare funcționar al statului care ajunge la Dumbrava ca să mai scape de un „solicitant de locuință”. Lidia are probleme psihice și grad de handicap, dar după evacuare autoritățile din Alba Iulia nu i-au găsit un loc în nicio instituție și în niciun adăpost al orașului. Viorel Pașca e singurul care a acceptat să o primească. Și, sub ochii noștri, femeia s-a transformat. Astfel de transformări au devenit însă o rutină aici. Ba chiar uneori sunt atât de dramatice, încât îi uimesc și pe cei care lucrează de atâția ani în acest centru.
Urmăriți o poveste impresionantă despre minunile pe care le trăiesc zi de zi, cei care ajung în centrul de plasament pentru oamenii străzii din Dumbrava, într-un reportaj realizat de Antena 3. Vedeți întregul reportaj
https://www.stiricrestine.ro/2019/06/30/evacuati-din-romania-o-poveste-reala-despre-locul-unde-dumnezeu-poarta-de-grija-video/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu