sâmbătă, 6 iulie 2019

Mamă din Scoţia presată de doctori să facă avort pentru o presupusă malformaţie naşte copil sănătos

Mamă din Scoţia presată de doctori să facă avort pentru o presupusă malformaţie naşte copil sănătos
O mamă din Scoţia care a fost în mod persistent îndemnată de către doctorii ce îi monitorizau sarcina să facă avort, a dat naşterii unui băieţel perfect sănătos.
Mama, Lauren Webster, din North Lanarkshire, i s-a spus în timpul unei ecografii făcute la 13 săptămâni că bebeluşul are o „obstrucţie la vezică” şi se bănuia că are sindromul Edwards – o malformaţie genetică care face ca bebeluşul să nu poată supravieţui după naştere pentru foarte mult timp (deşi în unele cazuri rare, copii ce s-au născut cu sindrom Edwards au supravieţuit până la o vârstă adultă).
Doctorii au monitorizat cu atenţie sarcina lui Lauren şi în fiecare săptămână o întrebau dacă nu vrea să pună capăt sarcinii.
Lauren le-a cerut doctorilor să se oprească cu insistenţele lor de a face avort, spunându-le că ea vrea să păstreze copilul. Doctorii însă au continuat să o preseze, în special după ce au început să fie îngrijoraţi de posbilitatea ca bebeluşul să dezvolte sindromul Edwards.
În ciuda insistențelor doctorilor, Lauren a refuzat să cedeze, zicând că simţămintele ei îi spuneau că bebeluşul va supravieţui.
Doctorii au fost uluiţi atunci când bebeluşul Ollie s-a născut prin cezariană, fără vreo problemă majoră de sănătate.
Obstrucţia vezicii a trecut de la sine, iar sindromul Edwards nu a fost identificat la ecografie.
Lauren spune că nu-şi doreşte ca şi alte mame, aflate într-o situaţie similară cu a ei, să trebuiască să suporte insistenţele doctorilor de a face avort.
„Tot ce mi-au spus s-a dovedit a fi neadevărat”.
Nu este pentru prima dată când o viitoare mama este presată să facă avort deoarece există îngrijorări cum că copilul s-ar putea naşte cu o malformaţie. Nu cu mult timp în urmă, o altă mămică, Natalie Halson, a fost întrebată de zece ori dacă nu doreşte să facă avort după ce bebeluşul ei a fost diagnosticat cu spina bifida în timpul sarcinii. Natalie a rezistat, iar fetiţa ei a suferit o operaţie corectivă după naştere, iar acum se dezvoltă perfect normal.
Claire McCarthy de la organizaţia Right to Life UK, spune: „Aceste cazuri dezvăluie presiunea imensă la care sunt supuse mamele să facă avort atunci când se descoperă o malformaţie în timpul sarcinii. Se consideră acum o procedură de rutină să ţi ofere să faci avort, însă chiar mai mult decât atât, toţi se aşteaptă ca şi tu să îţi doreşti avortul.”
„În loc să i se ofere opţiunile disponibile de tratament pentru bebeluş, această mamă a fost întrebată în continuu dacă nu ar vrea să facă avort. O acuzaţie serioasă planează asupra sistemului nostru de sănătate, care, în loc să urmărească ca viaţa şi sănătatea, atât a mamei cât şi a copilului, să fie asigurate, se preocupă cu „proceduri de rutină” pentru a presa mamele să facă avort. În al doilea rând, atitudinele care stau la baza modului de a trata persoanele cu dizabilităţi, este unul profund discriminatoriu şi nedrept, atât pentru mamă cât şi pentru copil.
https://www.stiricrestine.ro/2019/07/05/mama-din-scotia-presata-de-doctori-sa-faca-avort-pentru-o-presupusa-malformatie-naste-copil-sanatos/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu