Camelia Smicală, doctorița româncă ai cărei copii au fost luați de către statul finlandez și ulterior, despărțiți, a fost condamnată de un tribunal din Finlanda într-un proces intentat de fostul ei soț, Petri Jalaskoski.
Românca a fost condamnată să plătească aproximativ 15.000 de euro fostului soț, deoarece Curtea a considerat că acesta a fost defăimat de către dezvăluirile făcute de Smicală, dar și pentru că ar fi încălcat „dreptul la viață privată” a acestuia.
Publicistul Iulian Capsali, în calitate de Președinte al Alianței pentru Demnitate Națională, a organizat o strângere de fonduri pentru ajutorarea Cameliei Smicală. Dacă nu va putea strânge banii, autoritățile finlandeze îi vor confisca locuința pentru a putea recupera suma.
Iată apelul lui Iulian Capsali:

„Ați văzut cu toții zilele trecute că o nouă amendă enormă i-a fost dată pentru faptul că și-a făcut publică drama. Faptul că statul finlandez i-a răpit copiii din casă o costă periodic pe medicul Camelia Smicala sume foarte mari, în încercarea de a o duce în faliment personal, fapt care ar putea să ducă la încarcerarea ei și pierderea oricărei posibilități de a-și mai vedea copiii, pe Mihai și pe Maria, acasă.

Ultima amendă este de peste 15.000 de euro, motivația fiind că și-a făcut public cazul (!)

Întrucât este în imposibilitatea de a plăti acești bani și un avocat care să o apere, am căzut de acord cu mama copiilor ca să strângem acest fond în țară (Finlanda nu permite strângerea de fonduri pentru astfel de cauze) și să-i trimitem în momentul în care se strâng suficienți bani în cont.

Banii vor fi adunați în contul asociației pe care o conduc 
- Alianța pentru Demnitate Națională -

cu mențiunea "Camelia, Mihai și Maria"

RO11BRMA0999100056229732 (RON) Banca Românească. CIF 30919058”

https://www.activenews.ro/stiri-social/Camelia-Smicala-are-nevoie-de-ajutor-romanca-risca-sa-piarda-casa-daca-nu-plateste-15.000-de-euro.-Romanca-a-fost-data-in-judecata-de-fostul-sot-finlandez-pentru-ca-ar-fost-defaimat-de-dezvaluirile-acesteia-157005