vineri, 12 iulie 2019

Canada: Provincia Nova Scotia extinde opțiunile pentru gen de pe documentele de identitate

Canada: Provincia Nova Scotia extinde opțiunile pentru gen de pe documentele de identitate
Nova Scotia și-a extins opțiunile de identificare a genului pe mai multe documente administrative emise de autorități. Guvernul provinciei a anunțat marți, că locuitorii din Noua Scoție își pot alege acum identitatea de gen pe certificatele de naștere, permisele de conducere, cardurile de sănătate și pe documentele de identitate cu fotografie.
Într-un comunicat de presă, Patricia Arab, Ministrul Serviciilor Interne, a declarat, că schimbările au fost introduse în urma contribuției și a sprijinului comunității LGBTQ2. „Persoanele care nu se idintentifică exclusiv ca bărbat sau femeie, au declarat că documentele de identitate nu reflectă în mod corect genul lor”, a spus ea.
Schimbările în documentele de identitate din provincia Noua Scoție înseamnă că locuitorii provinciei pot alege acum un „X” pe documentele lor. De asemenea, li se permite să nu folosească nici un gen.
Shae Morse, avocat al comunității, a declarat că această schimbare le permite mai multor locuitori ai provinciei să se simtă reprezentați într-un mod corespunzător.
„Identificarea exactă, inclusiv opțiunea de a nu afișa sexul, reduce riscul ca persoanele intersexuale, non-binare, transgender și ceilalți locuitori din Noua Scoție să fie nedreptățiți”, a spus Morse.
Taxa de schimbare a identificării genului de pe documentele de identificare a fost tăiată, iar guvernul a declarat, că astfel de schimbări sunt disponibile tuturor locuitorilor din Noua Scoție, inclusiv celor născuți în afara provinciei.
Opțiunile pentru sexul masculin și feminin rămân disponibile pe toate documentele de identitate.
Sursa: Global News
https://www.stiricrestine.ro/2019/07/11/canada-provincia-nova-scotia-extinde-optiunile-pentru-gen-de-pe-documentele-de-identitate/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu