sâmbătă, 27 iulie 2019

Jurnal de Rugăciune: Expoziții ale Scripturilor în Papua Noua Guine

Tabăra de misiune 2019

Săptămâna viitoare va avea loc tabăra de misiune pentru tineri interesați de misiune. Rugați-vă ca tinerii să aibă parte de o experiență încurajatoare și să descopere chemarea pe care le-o face Dumnezeu în lucrarea Lui globală. Rugați-vă ca Domnul să dea har și călăuzire misionarilor care vor împărtăși mărturiile lor.

Rugăciune pentru pace în Etiopia

Rugați-vă pentru situația politică din Etiopia. Din cauza unui referendum pe care guvernul nu l-a organizat în timpul stabilit, au izbucnit proteste în grupul etnic Sidama care au dus la conflicte între activiștii din acest grup și forțele de securitate etiopiene. Mai multe persoane au fost ucise și rănite. Rugați-vă ca oamenii să vină la Isus și spiritul de răzbunare, ură și rebeliune să fie înlocuit cu dragostea Lui. Rugați-vă pentru protecția fizică și spirituală a Luminiței Prisecaru care slujește în Etiopia, nu departe de zona de conflict.

Expoziții ale Scripturilor: Papua Noua Guinee

Datorită schimbărilor recente în guvernul din Papua Noua Guinee, expozițiile naționale ale organizației Expoziția Inspirată, planificate în cele trei centre principale ale țării, au fost amânate până în 2020. Cu toate acestea, începând din august, expoziții mai mici vor fi organizate în anumite provincii din întreaga țară. Acest lucru va permite participarea multor persoane care nu au posibilitatea de a merge la expozițiile naționale. Expoziția Inspirată anticipează sa ajungă la peste 100.000 de persoane cu aceste expoziții locale. Rugați-vă pentru personalul organizației Expoziția Inspirată, în timp ce planifică și organizează fiecare expoziție. Rugați-vă ca organizațiile implicate în traducerea Bibliei să folosească această mare oportunitate pentru a promova nevoia traducerii Bibliei în limbile fără Scriptură. Cereți-I Domnului ca prin aceste expoziții să fie dezvoltat un parteneriat și un suport mai mare pentru traducerea Bibliei în țară.

Revizuirea planului strategic: Papua Noua Guinee

Rugați-vă pentru bordul de conducere al Asociației de Traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee. Ei se află în procesul de revizuire a planului strategic actual al organizației cu privire la activitatea din Papua Noua Guinee. Planul actual se va încheia la sfârșitul anului 2019. Cereți-I Domnului să le dea înțelepciune pe măsură ce folosesc rezultatele planului actual pentru a face ajustări și a elabora planul pentru următorii cinci ani, 2020-2024. Cereți-I Domnului putere și răbdare pentru toți cei implicați în acest proces.

Instruire: Papua New Guinea

Lăudați-L pe Domnul pentru instruirea care continuă pentru a echipa bărbații și femeile pentru traducerea Bibliei. Rugați-vă pentru cursurile de instruire care se desfășoară la Institutul Pacific de Limbă, Artă și Traducere (PILAT) din Ukarumpa, Papua Noua Guinee. Rugați-vă pentru personalul didactic și auxiliar al institului PILAT. Cereți de la Domnul înțelepciune pe măsură ce ei planifică, organizează și gestionează cursurile pentru fiecare an. Lăudați-L pe Domnul pentru predarea cu succes a programelor de instruire. Rugați-vă ca cei care primesc instruire să aplice în mod corespunzător abilitățile și cunoștințele dobândite în traducerea care o fac. Lăudați-L pe Domnul pentru personalul din Asociația de Traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee, care a participat recent la cursul de două săptămâni Evrei 1 și Curs Fundamental de Calcul.

Întâlnirile Partenerialului Pacific Wa’a: Pacific

Cereți-I Domnului să binecuvânteze întâlnirile Parteneriatului Pacific Wa’a (PWP)* din 31 iulie până în 2 august. Întâlnirile vor avea loc în Port Moresby, Papua Noua Guinee. Reprezentanții organizațiilor partenere care participă la întâlniri vor aduce noutăți despre ceea ce s-a întâmplat în ultimele șase luni cu privire la traducerea Bibliei în Pacific. Informațiile despre limbi vor fi actualizate pentru a fi identificate limbile rămase care încă au nevoie de traducere. Participanți din organizațiile noi alăturate la PWP vor fi prezenți pentru prima dată.

*Parteneriatul Pacific Wa’a este o colaborare a organizațiilor partenere implicate în a vedea lipsa Bibliei redusă în Insulele Pacificului. Cuvântul Wa’a înseamnă „canoe” în limba Hawaii. Este un simbol al călătoriei împreună.
Aprinderea dorinței pentru Scripturile traduse: Papua Noua Guinee

Liderii Bisericii Evanghelice din Papua Noua Guinee doresc să vadă oameni educați în ucenicia creștină, în timp ce folosesc Scripturile traduse. Aceștia colaborează împreună cu Asociația de Traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee, Compania Seed, Pionierii și alții pentru a folosi Povestirea Orală a Bibliei (OBS) pentru a crea interes pentru Scripturile traduse. Folosind tema „Cine este acest om, Isus?”, patru povestiri din Evanghelia după Marcu au fost create în limbile Aekyom, Samo, Kubo, Gobasi, Arammba și Suki în cadrul workshop-ului OBS din iunie. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să aprindă ascultătorilor dorința pentru Scripturile traduse, deoarece aceste povestiri sunt împărtășite în comunitățile lingvistice și în congregațiile locale din Papua Noua Guinee.

Sursa: Wycliffe România
https://www.stiricrestine.ro/2019/07/26/jurnal-de-rugaciune-expozitii-ale-scripturilor-in-papua-noua-guinee/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu