Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus într-un interviu acordat Financial Times că Biserica Romano Catolică are probleme, dar acestea nu trebuie exploatate pentru a distruge instituția însăși, adăugând că lumea actuală este fondată pe principii biblice. 


„Rusia este o națiune creștin-ortodoxă și mereu au fost probleme între creștinismul ortodox și lumea catolică.

De-aceea voi spune acum câteva cuvinte despre catolici. Există probleme acolo? Da, sunt,dar nu pot fi exagerate și folosite pentru a distruge Biserica Romano Catolică însăși. Asta nu poate fi făcut.

Câteodată, am sentimentul că aceste cercuri liberale încep să folosească anumite elemente și probleme ale Bisericii Catolice drept unealtă pentru a distruge Biserica însăși. Consider că asta e incorect și periculos.

Bine, dar am uitat că toți locuim într-o lume bazată pe valorile biblice? Chiar și ateii și ceilalți trăiesc într-o astfel de lume.

Nu trebuie să ne gândim la asta în fiecare zi, să mergem la biserică să ne rugăm, deci arătând că suntem creștini, musulmani sau evrei devotați.

https://www.activenews.ro/externe/Putin-Catolicismul-are-anumite-probleme-dar-acestea-nu-trebuie-exagerate-si-folosite-pentru-a-distruge-Biserica-insasi.-Am-uitat-ca-toti-locuim-intr-o-lume-bazata-pe-valorile-biblice-