luni, 21 octombrie 2019

Ziua 1: Hindușii la locul de muncă – #Pray15Days


Eu am sădit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească… Căci noi suntem împreună-lucrători cu Dumnezeu. 1. Corinteni 3:6,9a
Bir a mai mers din când în când cu prietenii săi la biserică în Nepal. Prietenii lui erau, însă, niște rebeli. În adolescență, Bir s-a mutat împreună cu familia lui în Statele Unite ale Americii. A început să se confrunte cu dependențe și cu violență. În închisoare a fost locul unde a aflat pentru prima dată de la un coleg de celulă despre salvarea prin Isus.
Chris, un prieten de familie, i-a oferit lui Bir un loc de muncă la restaurantul lui, și cu acesta și un nou început. Chris și alți angajați din diverse medii etnice erau oameni care îl urmau pe Hristos și care au încercat în mod intenționat să le împărtășească vestea bună a Evangheliei lui Bir și celorlalți colegi de lucru. Chris i-a arătat punți de legătură între tradițiile hinduse și ceea ce înseamnă să îl urmezi pe Isus. Alții au împărtășit povestiri din Biblie și principii creștine în timp ce lucrau, l-au invitat pe Bir să meargă împreună cu ei la biserică și s-au oferit să citească cu el din Biblie.
Când angajații credincioși ai restaurantului se adunau ca să se roage, se rugau pentru colegii lor și pentru Bir, pe nume. Ei își trimiteau mesaje cu motive de rugăciune; doreau să vadă ceea ce poate face Dumnezeu în viața lui Bir.
După un an, Bir a avut, timp de două nopți la rând, un vis despre el și Chris în restaurantul în care lucrau. În acest vis, Bir a văzut că pe toată podeaua restaurantului erau împrăștiate boabe de cafea. Apoi, Chris i-a spus: „Inima ta este murdară ca această podea. Lasă-mă să îți arăt cum poți să ai inima curățită.”
Când s-a trezit, Bir a înțeles foarte clar ce înseamnă visul lui. Apoi când s-a întâlnit cu Chris, s-au rugat împreună, iar Bir și-a predat viața sa Domnului Isus. Știe că nu va fi o călătorie ușoară, dar Bir a spus, că Dumnezeu l-a chemat deja de mult timp la El, și acum a răspuns în sfârșit acestei chemări. Oriunde îl va duce călătoria lui Bir, Psalmul 139:10 spune:
Și acolo mâna Ta mă va călăuzi şi dreapta Ta mă va apuca.
Ne rugăm:
  • Ca creștinii să fie inspirați să își binecuvânteze colegii de muncă hinduși prin rugăciune și prin acțiuni călăuzite de Duhul Sfânt. (Rut 2:4)
  • Ca Dumnezeu să trimită viziuni și vise, care să îi avertizeze pe hinduși cu privire la rău și să îi călăuzească spre viața din abundență. Roagă-te ca ei să găsească ajutor la colegii lor creștini. (Daniel 2, în special versetele 28-30)
  • Pentru unitate între creștinii care lucrează alături de hinduși. (Ioan 17:20-21)
https://www.stiricrestine.ro/2019/10/20/ziua-1-hindusii-la-locul-de-munca/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu