Dupăcazul pedofilului elvețian care abuza copii ai străzii în București, o istorie la fel de tulburătoare e cea a lui Wendt Mayco Norbert, cetățean german în vârstă de 55 de ani, care închiria un băiat de 11 ani, de etnie romă, direct de la „părinții lui adoptivi” din Șimleu Silvaniei, relevă Libertatea.
 
Fără sursă de venit, Rămona și Augustin R. îl „luaseră de suflet” pe fratele vitreg al femeii, copilul reprezentând pentru ei un mijloc de a face bani din cerșetorie. Mai târziu, cei care îl aveau în grijă nu au avut nicio problemă cu faptul că banii începuseră să vină și din exploatarea sexuală a minorului, cultivând relația cu pedofilul german și chemându-l acasă pentru a profita de „binefacerile” lui. Din foloasele obținute, părinții adoptivi și-au cumpărat patru porci și un televizor, reușind să clădească și un coteț de lemn cu fundație de beton, situație care a stârnit invidia și revolta comunității de romi. Nemaisuportând nedreptatea, aceștia s-au plâns autorităților.

Numit „Gabriel” pentru a-i proteja identitatea, băiatul a fost dat în îngrijire surorii lui vitrege pe când avea 11 ani, după ce tatăl lui murise, iar mama a considerat că nu-l mai poate crește singură. Acesta a fost trimis la Șimleu Silvaniei, în familia Rămonei R., care îi era soră doar după tată. Deși măritată de 9 ani cu soțul Augustin, aceasta nu putuse avea copii și l-a luat „de suflet” pe Gabriel. Cei doi locuiau în cartierul de romi de la marginea orașului și nu l-au mai trimis pe copil la școală să continue cele 4 clase pe care le absolvise. În schimb, l-au trimis la cerșit prin oraș, exploatându-l financiar, după rețeta practicată de mai multe familii fără venituri, de la periferie.

Acesta a fost racolat din poarta magazinului unde cerșea de către Wendt Mayco Norbert, un neamț de 55 de ani, fost vopsitor în Germania, angajat al unei galerii de artă și „înalt preot” la mormoni. Wendt era căsătorit și avea șapte copii, șase ai lui și unul înfiat chiar din județul Sălaj, în anii 90. Deși avea viața lui în Altensteig, neamțul venea periodic în România, în căutare de aventuri romantice. El fusese cercetat și în Germania pentru răspândire de pornografie infantilă și agresare sexuală a unor minori, nefiind pedepsit din cauza prescrierii faptelor.
 
Pe Gabriel l-a convins să urce cu el în mașină dându-i un bacșiș pentru că-l ajutase să-și care cumpărăturile de la un magazin din Șimleu Silvaniei. După ce s-a dat la el, l-a „recompensat” cu 50 de lei și un telefon mobil ieftin. Când au aflat, părinții minorului nu au anunțat Poliția, ci s-au mulțumit să ia o parte din bani, manifestându-și intenția de a-l cunoaște pe „sponsorul” generos. A doua zi, pedofilul l-a dus cu mașina acasă pe Gabriel și i-a dat 100 de lei pentru contactele fizice avute. Cei care-l creșteau au continuat să încaseze majoritatea câștigului, încurajând relația, chiar și după ce minorul a fost abuzat sexual.


https://www.activenews.ro/stiri-justitie/Pedofili-straini-in-Romania.-Neamtul-care-inchiria-un-baiat-de-11-ani-direct-de-la-parintii-adoptivi-dandu-le-bani-cat-pentru-4-porci-si-un-cotet-cu-fundatie-158198