joi, 31 octombrie 2019

„O viziune creștină asupra economiei și bunăstării”, cu Natan Mlădin la Forumul Dialogos

Sâmbătă, 2 noiembrie, grupul Dialogos vă invită la o nouă întâlnire de suflet marca Forumul Dialogos. Invitatul ediției este Natan Mlădin, care aduce în discuție tema: „Economie și bunăstare: o viziune creștină”.
La ce – sau cui – servește în fond economia? Care e sensul profund al bunăstării; rostul banilor, al creditului și a piețelor în viziunea creștină? Pot „credința, dragostea și speranța” să influențeze relațiile economice în contextul contemporan?
Prelegerea „Economie și bunăstare: o viziune creștină” ne invită să explorăm, prin prisma narațiunii biblice și a tradiției creștine de gândire, legătura complexă între „economia [oikonomia] divină” și economia umană, oferind, totodată, un set de resurse teologice cu ajutorul cărora să reflectăm asupra realităților economice contemporane și să participăm concret, ca antreprenori sau angajați, ca debitori sau creditori, ca producători sau ca simpli consumatori, la viața economică a „cetății”.
Dr. Natan Mladin este cercetător în teologie publică în cadrul Theos, principalul think tank creștin din Marea Britanie. Are un doctorat în teologie sistematică de la Universitatea Queen’s Belfast, cu o teză în curs de publicare la Editura Routledge din Londra. Între 2010-2013 a fost lector asociat la Union Theological College, Belfast, iar în prezent predă la St Mellitus College London (Durham University) în modulul de teologie economică.

Este autorul mai multor publicații de specialitate, printre care o carte-raport despre etica împrumutului și a creditului, Forgive Us Our Debts (trad. Și ne iartă nouă datoriile noastre [împreună cu Barbara Ridpath; Editura Theos-St Paul’s Institute, 2019]]. Pe aceeasi temă, are în curs de publicare un capitol într-un volum editat la University College London Press (2020).
A conferențiat pe teme de teologie publică si economică în locuri precum London School of EconomicsUniversity College London și St Paul’s Cathedral din Londra. Natan este căsătorit cu Ligia de zece ani. Împreună locuiesc în estul Londrei, fiind membrii activi în cadrul Bisericii Christ Church London-Bethnal Green.
Sunteți așteptați sâmbătă, 2 noiembrie, ora 10:00 în Sala de Conferințe a Colegiului Național Pedagogic „PREPARANDIA-DIMITRIE ȚINCHINDEAL”, Bulevardul Dragalina, nr. 3- 5.
Dacă sunteți din zona Arad, nu pierdeți această oportunitate de a întâlni un tânăr erudit și de a descoperi secretul binecuvântărilor financiare prin prisma economiei lui Dumnezeu!
https://www.stiricrestine.ro/2019/10/30/o-viziune-crestina-asupra-economiei-si-bunastarii-cu-natan-mladin-la-forumul-dialogos/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu