marți, 29 octombrie 2019

Ziua a 9-a: Hindușii din Germania – #Pray15Days


Idolul zeului Murugan stă întronat pe un car colorat, decorat cu multe flori. În jurul carului, preoții hinduși sparg sute de nuci de cocos pe străzile ude din Berlin, Germania. Cântecele devoționale și sunetele puternice ale nucilor de cocos spărgându-se, fascinează mulțimea de închinători și turiști. Este festivalul templului, sărbătorit anual de către poporul hindus Tamil (un grup de oameni din India de Sud și din Sri Lanka) în districtul Kreuzberg al Berlinului. Statuia zeului principal al templului este plimbată pe străzile din jurul templului. Hindușii cred că este o binecuvântare pentru oamenii care o văd, pentru oraș și pentru cetățeni.
Cel mai mare eveniment de genul acesta din Europa are loc în Hamm, un oraș din Renania de Nord – Westfalia, Germania, unde se strâng în jur de 15.000 de hinduși devotați în fiecare an, pentru a participa la procesiunea publică a zeiței Sri Kamadchi.
În Germania trăiesc aproximativ 60.000 de oameni Tamil și în jur de trei sferturi din ei sunt hinduși. Tamilii din Sri Lanka au venit în Germania încă din anii 1970. Numărul lor a crescut semnificativ în timpul violentului război civil din Sri Lanka de la mijlocul anilor 1980.
În afară de hindușii Tamil, începând cu anii 1950, aproximativ 40.000 de hinduși din statele indiene Kerala, Bengal și Gujarat au emigrat în Germania; mulți sunt oameni de afaceri, medici sau ingineri.
Celor mai mulți hinduși din Germania nu li s-a propovăduit Evanghelia. Teama de necunoscut și lipsa de informații despre felul în care trebuie să interacționeze cu hindușii și cu oamenii de alte religii de peste tot din lume, a împiedicat Trupul lui Hristos să interacționeze cu ei. Când Biserica va păși cu îndrăzneală în dragoste și îi va îmbrățișa cu umilință pe oaspeții națiunii lor și pe vecinii lor, Domnul va lucra cu siguranță cu putere.
Să ne rugăm:
  • Ca Biserica din Germania să primească o viziune pentru vecinii lor, care locuiesc adesea pe aeeași stradă sau la următoarea ușă.
  • Ca Isus să Se descopere pe Sine hindușilor devotați Tamil prin viziuni și vise despre adevăratul Domn și Stăpân.
  • Pentru putere, înțelepciune și porți deschise pentru evangheliștii și pastorii de origine indiană care predică Cuvântul lui Dumnezeu poporului lor în Europa.
Puteți descărca tot Ghidul de Rugăciune pentru Lumea Hindusă 2019 în format pdf AICI.
https://www.stiricrestine.ro/2019/10/28/ziua-a-9-a-hindusii-din-germania-pray15days/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu