joi, 3 octombrie 2019

5 lucruri care ne arată că nu Diavolul e de vină pentru păcatul pe care alegem să-l facem

,,Cel Rău te-a făcut să faci un lucru rău?” Nu întotdeauna Diavolul e cel care ne împiedică să pășim pe urmele lui Dumnezeu și să facem voia Lui. Noi avem de ales de partea cui suntem. Iată 5 motive care ar trebui să ne facă să realizăm că, în unele situații noi alegem să facem lucruri greșite.

Ignorăm portița care ne poate scăpa de ispită
Cel Rău este un maestru al ispitei și nu scapă nicio ocazie de a pune piedică credincioșilor. Totuși, Dumnezeu ne oferă întotdeauna o cale de ,,evadare’’ din calea ispitei pe care Diavolul o aruncă în fața noastră. Fiecare ispita are și o ieșire, trebuie doar să o acceptăm.
Transformăm o alegere într-un stil de viață
Păcatul este același pentru toți oamenii. A greși nu este același lucru cu a alege să trăiești cu acel păcat în fiecare zi, a te obișnui cu el, a-l transformă într-un stil de viață. Asta se întâmplă atunci când o alegere greșită este făcută mereu. Dacă noi alegem să trăim cu acel lucru greșit, nu mai putem să dăm vina pe Diavol pentru căderea în păcat.
Respingem vorbele înțelepte și sfaturile corective
Dumnezeu ne avertizează despre păcatul din viața noastră prin versete, predici, texte Biblice, prin oameni care au asupra lor puterea Duhului Sfânt. Prin urmare, respingem cuvintele înțelepte pe care frații ni le dau atunci când refuzăm să ascultăm și să credem ceea ce deja știm despre tactica Inamicului. Cuvântul Domnului are câte un verset pentru fiecare situație pe care o putem întâlni.  Așadar, ignorându-l, ignorăm de fapt înțelepciunea care ne poate salva de un păcat sau o ispita.
Ne aventurăm intenționat în medii ispititoare
Fără îndoială, există multe locuri în care nu ar trebui să mergem. Dacă alegem să mergem într-un loc pentru care știm că avem o slăbiciune, de exemplu, știm că avem o slăbiciune pentru jocuri de noroc, iar noi alegem ,,doar’’ să îl însoțim pe un prieten la o sala de jocuri, cu siguranță nu vom rezista ispitei de a juca. Biblia spune: ,,Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se oprește pe calea celor păcătoși şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori…’’ (Psalmul 1:1). Noi suntem cei care trebuie să ne punem garduri între noi și locurile care ne duc la păcat.
Permitem neiertării să trăiască în inima noastră
Iertarea este una dintre cele mai importante acțiuni și cea mai puternică armă împotriva Diavolului, nepermițându-i să ne despartă unii de alții. Atâta timp cât permitem neiertării să locuiască în inimile noastre, îi oferă Celui Rău o portiță prin care ne poate chinui sufletul. Dumnezeu ne îndeamnă să ne iertăm între noi și să folosim iertarea în folosul nostru, însă nu ne forțează. Nici Diavolul nu ne poate forța să nu iertăm pe cineva, e alegerea noastra, ține de voință, dar e necesară pentru a ne vindeca rănile sufletului și a ne elibera de poveri.
SURSA|BeliefNet

https://www.stiricrestine.ro/2019/10/02/5-lucruri-care-ne-arata-ca-nu-diavolul-e-de-vina-pentru-pacatul-pe-care-alegem-sa-l-facem/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu