joi, 17 octombrie 2019

PREMIERĂ „15 Zile de Rugăciune pentru Lumea Hindusă” – un nou proiect pe ȘtiriCreștine.ro




Așa cum v-am obișnuit cu Ghidul 30 de Zile de Rugăciune pentru Lumea Musulmană în perioada Ramadanului, vă lansăm o nouă provocare. În perioada, 20 octombrie – 03 noiembrie 2019, întreaga lume creștină este chemată la rugăciune pentru Lumea Hindusă. ȘtiriCreștine.ro în colaborare cu World Christian a tradus Ghidul „15 Zile de Rugăciune pentru Lumea Hindusă” în limba română și vă invită să vă alăturați milioanelor de creștini care vor lupta în rugăciune pentru câștigarea hindușilor pentru Împărăția Evangheliei.
Faceți loc în inimile dvs și pentru Lumea Hindusă. Descoperiți împreună cu noi cultura, religia și starea spirituală a hindușilor din întreaga lume. Nu putem să simțim și să iubim la fel ca Isus, dacă nu cunoaștem un om sau un popor. De aceea există anual Ghidurile de Rugăciune pentru popoarele cu alt concept despre lume și viață. Unitatea noastă în rugăciune poate schimba convingerile, inima și destinația lor pentru veșnicie.
Ce este Hinduismul?
Hinduismul este mult prea complex pentru a putea fi descris ca fiind o singură religie. În Hinduism nu există o ortodoxie centrală, un crez anume sau un set de credințe care să poată determina cu exactitate cine este sau nu un hindus. Cuvântul „Hinduism”, descrie, de fapt, un grup diversificat de mai multe sisteme mai mici de religii sau credințe. Fiecare dintre aceste secte pot să aibă prorpriul lor set de crezuri, credințe, etc. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că acest cuvânt „hinduism”, este unul foarte folosit astăzi.
Cine este Hindus?
Hinduismul cuprinde aproximativ 15% din populația lumii. A fi hindus înseamnă, în primul rând să fii născut într-o familie hindusă, să nu aparții niciunui alt set particular de credințe, nu să te închini în fața vreunui zeu sau să arăți vreun act de convertire.
Care sunt originile Hinduismului?
Mulți sfinți, guru, autori și personalități celebre au contribuit la „construirea” Hinduismului. Cu toate acestea, nu există un eveniment sau o persoană căreia să i se atribuie fondarea Hinduismului. În timp ce mulți Hinduși vor fi de acord că anumite scripturi Hinduse sacre sunt valoroase, nu există o scriere anume, care să fie acceptată și considerată de către toți adepții ca fiind respectată sau având autoritate asupra lor. Multe dintre tradițiile Hinduse au existat în Asia de Sud încă dinaintea istoriei cunoscute sau înregistrate în anumite documente. Complicând și mai mult lucrurile, percepția comunității Hinduse despre ea însăși a evoluat continuu. Modul în care această percepție de sine se va dezvolta în anii următori, poate avea un impact atât pentru hinduși, cât și pentru lume în ansamblu.
Acest proiect este posibil în limba română datorită viziunii și Misiunii World Christian, o lucrare începută în anul 1986 în Amsterdam de către Paul și Mary Filidis, un cuplu de misionari YWAM (Youth with a Mission). Scopul primar al World Christian a fost din totdeauna promovarea înțelegerii lumii în care trăim, pentru a deveni mai buni la „a fi în lume” (fără a ne conforma la ea).
World Christian sunt de asemenea editorii și coordonatorii din America de Nord ai proiectului 30 de Zile de Rugăciune pentru Lumea Musulmană. În anul 2018 au sărbătorit 25 de ani de când există această focalizare strategică în rugăciune. Milioane de oameni din întreaga lume participă regulat la această inițiativă anuală.
În anul 2017 a fost lansat proiectul „15 Zile de Rugăciune pentru Lumea Hindusă”, iar anul 2019 marchează lansarea proiectului „15 Zile de Rugăciune pentru lumea Budistă” (vezi 15DaysPrayer.com).
https://www.stiricrestine.ro/2019/10/16/premiera-15-zile-de-rugaciune-pentru-lumea-hindusa-un-nou-proiect-pe-stiricrestine-ro/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu