luni, 7 octombrie 2019

Antisemitism în creştere: „Încep cu evreii, dar nu se termină niciodată doar cu ei”

Antisemitismul este în creștere pe tot globul, în special în Europa. Cele mai importante organizații evreiești din lume s-au reunit recent la New York pentru a discuta ce se poate face în acest sens, întru-cât situația din ce în ce mai periculoasă din Europa ameninţă să se transfere și în America.
Lui Adolf Hitler i-ar fi plăcut asta: un instantaneu al paradei carnavalului din acest an din orașul belgian Aalst. Parada a prezentat o ilustrare în stil nazist a evreilor lacomi, așezați pe o grămadă de bani, unul din ei cu un șobolan pe umăr. Atunci când a fost confruntat de reprezentanţii unor grupuri evreiești, primarul orașului de fapt a apărat-o.
Acesta este același carnaval care în 2013 a prezentat un vagon de tren nazist care transporta evrei spre un lagăr de concentrare.
Uneori, dovada antisemitismului în Europa este evidentă, iar alteori este subtilă – ca atunci când evreii se mută în liniște dintr-un cartier, deoarece nu se mai simt în siguranță acolo.
Echipa CBN News a călătorit prin Bruxelles împreună cu liderul evreiesc Joel Rubinfeld pentru a face o vizită la sinagoga din copilărie a acestuia, a cărei clădire a trebuit să fie vândută deoarece zona a devenit prea periculoasă pentru evrei.
„Nu mă mai simțeam în siguranţă să vin aici cu familia aici. De aceea este bine că am părăsit acest loc și am plecat într-o zonă mai sigură”, a spus el.
Evreii au trăit la Bruxelles încă din primul secol. Mulţi mai sunt încă aici. Însă mulți aleg să plece acum din cauza antisemitismului și a amenințărilor cu violența.
Rubinfeld a spus: „Nu este aliyah (voiajul făcut de evrei spre Israel, n.trad.), ci este un aliyahul intern – oameni care pleacă din orașul lor, rămân în aceeași țară, părăsesc însă orașul în care au trăit pentru a merge într-un alt oraș mai sigur; sau oamenii care părăsesc cartierul lor pentru că se simt ameninţaţi ca evrei acolo și se mută într-un alt cartier unde se simt mai în siguranță.”
Muzeul Evreilor din Bruxelles, unde un terorist islamic a ucis patru persoane în 2014, prezintă istoria de 2.000 de ani a evreilor din Belgia. Dar este istoria mai recentă pe care europenii par să o uite.
„Sunt oameni care spun că nu, acesta nu este antisemitism, ci umor. Doar că acest tip de umor ucide evrei. Evreii au puterea, evreii au bani, evreii au controlul – toate acestea sunt clişee antisemitice,” a explicat Rubinfeld.
În Germania anul trecut, atacurile violente împotriva evreilor aproape că s-au dublat. Un rabin proeminent a fost scuipat recent în public.
În Marea Britanie, incidentele antisemite au crescut timp de al treilea an consecutiv.
Antisemitismul a început chiar să fie prezent în mișcarea vestelor galbene din Franța. La Paris, scriitorul american Nidra Poller spune că revoltele împotriva celor bogați și puternici se întorc inevitabil împotriva evreilor.
Un nou sondaj al Institutului Hudson arată că majoritatea americanilor consideră că antisemitismul este în creștere în Statele Unite. Unii spun că antisemitismul a infectat Partidul Democrat. Rubinfeld are un avertisment pentru creștini: „Voi sunteţi următorii!”
„Vor veni mai multe probleme. Acum este doar începutul. Știm acest lucru. Știm asta despre antisemitism. Ei încep cu evreii. Dar nu se termină niciodată cu evreii,” a mai spus Rubinfeld.
https://www.stiricrestine.ro/2019/10/06/antisemitism-in-crestere-incep-cu-evreii-dar-nu-se-termina-niciodata-doar-cu-ei/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu