duminică, 29 septembrie 2019

Samy Tuțac – “Doamne, scapă-mă de ăsta, omoară-l, fă ceva cu el că nu mai pot!”

Dr. Bill Stafford, fost președinte al International Congress on Revival, omul care mi-a marcat slujirea într-un mod aparte, a plecat în veşnicie la 86 de ani. Evanghelist de excepție, un păstor al păstorilor, Bill își făcea lucrarea cu multă pasiune. Îmi amintesc cu plăcere mesajele lui pline de putere, dar și sinceritatea ce-l caracteriza atunci când împărtășea experiențe din lunga lui slujire.

Câteva le țin minte și acum:
1. La începutul slujirii lui pastorale avea în biserică un frate care-i făcea probleme mari, inclusiv își bătea joc de el că era slab și urât. În disperare a început să se roage: “Doamne, scapă-mă de ăsta, omoară-l, fă ceva cu el că nu mai pot!” Dar Dumnezeu i-a răspuns: “Pe tine vreau să te omor, eul tău trebuie să moară, iar omul acesta este în biserică să te ajute să devii asemenea lui Cristos.”
2. Într-o seară la finalul predicii lui Bill a venit în față o soră tare bârfitoare. Avea o limbă lungă cât covorul, zicea Bill. Plângea și i-a spus: “Frate păstor, am o limbă lungă!” “Ai dreptate”, i-a spus Bill, “scoate-o afară și întinde-o toată pe altarul Domnului!”
3. Pentru că entuziasmul lui îi speria pe unii, aceștia îl întrebau: “Ce ai frate, ești penticostal?” Răspunsul lui Bill era pe măsura întrebării: “Nu, nu-s baptist mort!”
Nu voi uita niciodată refrenul  preferat al lui Bill:
“Jesus be Jesus in me.
No longer me but thee
Resurrection power fill me this hour
Jesus be Jesus in me.…”
Doamne, avem nevoie în lucrarea Ta de astfel de oameni dedicați și plini de pasiune pentru Domnul Isus Cristos!
Samy Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu