joi, 26 septembrie 2019

4 lucruri pe care să le faci atunci când te simți singur și dat la o parte Cosmin Frișan


Cei mai mulți dintre noi vedem numai aspectele negative ale respingerii, partea care domină în momentele de singurătate, luptând împotriva potențialului nostru și ne face să credem că visele nu se pot realiza. Însă puțini dintre sunt dornici să privească înspre aspectele pozitive ale singurătății.

,,Cum adică, există o parte pozitivă în a fi dat la o parte? Respingerea este un lucru bun?” Singurătatea poate fi una dintre oportunitățile de aur ale vieții. Iată patru lucruri pe care le poți face pentru a-ți ușura durerea și a o transformă în ceva bun:


1. Să folosești singurătatea în avantajul tău Cei care transformă singurătatea din ceva rău în ceva care poate fi folosit în avantajul lor, înțeleg că a fi singur nu înseamnă a fi pierdut, ci a descoperi cine sau ce se potrivește pentru el. De asemenea el folosește această stare că o oportunitate pentru a experimenta dragostea lui Dumnezeu, relațiile cu oamenii și puterea interioară.

Câteva adevăruri esențiale despre respingere, lucrul care te face să te simți singur:

– Respingerea este numai reacția sau opinia altei persoane, nu trebuie să fie și a ta.
– Respingerea este fără putere, dacă tu nu îi dai prilejul să te dărâme.
– Respingerea este ,,un prieten” care nu poate să țină secrete, arată orice dușman și închide orice ușa greșită. Dacă o persoană te respinge, înseamnă că nu e potrivită. Dacă ești respins dintr-un cerc de oameni, înseamnă că nu acolo îți e locul.
– Respingerea este confirmarea că deții un vis realizabil.
– Respingerea dezvăluie acele persoane incapabile să-ți distingă valoarea personală.
– Respingerea este un ghid, care te îndepărtează de relațiile fără sens, direcționându-te către relații sănătoase și pozitive.
– Modul în care te raportezi respingerii va reflecta valoarea față de sine.
– Respingerea va expune cine sau ce nu e bun pentru viitorul tău.
– Respingerea va dezvălui cine este intimidat de potențialul tău.
– Respingerea este motivația de a merge într-o direcție nouă.


2. Să simți că Dumnezeu este lângă tine Dorința de a auzi cuvinte de afirmare poate fi chinuitoare. Poate ne întrebăm uneori, unde e Dumnezeu în situația noastră, nu într-un mod acuzator ci doar ne gândim de ce nu a intervenit în acea problema cu care ne-am confruntat. Dacă ne uităm la povestea lui Iosif, când frații lui l-au aruncat în groapă, Dumnezeu părea tăcut. Nicio voce nu s-a auzit din ceruri. Niciun înger nu a coborât de sus. Nicio intervenție divină, acolo lângă groapă. În acea situație grea și disperată pentru el, singurii care s-au arătat au fost niște negustori.

După mai mulți ani, când Iosif a fost acuzat și închis pe nedrept, din nou Dumnezeu părea tăcut. Nu există niciun cuvânt de îmbărbătare pentru el din partea nimănui. Însă chiar și din situații fără scăpare, Dumnezeu lucra la împlinirea planului Său cu Iosif.

Uneori, când trecem prin situații dificile, un simplu zâmbet și o bătaie pe umăr din partea unui prieten, aduce o stare de liniște. Nu trebuie să spună cuvinte înțelepte, loialitatea lor vorbește mai mult decât toate cuvintele la un loc. Nu întotdeauna Dumnezeu va face minuni în dreptul tău imediat, nu va trimite un înger sau nu îți va vorbi direct, însă mereu va fi lângă tine să îți spună că are un plan cu viața ta, chiar dacă acum ești singur.


3. Să nu îți îngropi sentimentele Izolarea nu este același lucru cu singurătatea. Este ușor să dai la o parte lucrurile care trebuiesc confruntate, însă atunci când acceptăm să trecem prin încercări și nu să le ocolim, vom avea parte de ,,promovare”. Nu e plăcut când cei de la care te-ai așteptat să te susțină în anumite situații, vorbesc despre sentimentele tale, despre planurile tale și te descurajează. Nu este niciun afiș care să te atenționeze asupra gândurilor sau părerilor celor din jurul despre tine. Însă poți să să iei măsuri în ce privește modul în care răspunzi acestor lucruri. Un mod bun de a rezolva o situație grea este să zâmbești și să nu iei în seama norii de încercări care se abat asupra ta, ei vin, dar după un timp vor pleca. În loc să stai într-un colț, punându-ți mâinile pe cap să nu fi lovit de furtună, ar trebui să înfrunți furtună cu capul sus.

4. Lasă dragostea să îți conducă drumul Un semn al emoțiilor și sentimentelor ne învață cum să veghem atent asupra cuvintelor noastre, ca să extindem aria de vindecare asupra locului în care am fost răniți cel mai tare. Dacă nu suntem vigilenți în ce privește vegherea asupra inimii vom crea spații prin care oamenii vor aruncă săgeți asupra noastră.

SURSA| beliefnet.com

https://www.stiricrestine.ro/2019/09/25/4-lucruri-pe-care-sa-le-faci-atunci-cand-te-simti-singur-si-dat-la-o-parte/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu