marți, 10 septembrie 2019

Medic pro-viață din Africa de Sud concediat pentru că a numit fătul ființă umană

Un medic din Africa de Sud a fost concediat și se confruntă cu acuzații de conduită neprofesională după ce a spus unui pacient că un făt este o ființă umană.
Pe lângă faptul că a numit fătul om, doctorul Jacques de Vos ar fi spus pacientului în urmă cu mai bine de doi ani că avortul este echivalent cu crima. La acea vreme el era medic rezident, lucrând pentru secţia de obstretică-ginecologie a Spitalului Militar din Wynberg. De Vos a fost concediat în urma incidentului și i s-a interzis să practice medicina , potrivit Sowetan Life. El se confruntă, de asemenea, cu patru acuzații de conduită neprofesionistă din partea Colegiului Medicilor din Africa de Sud.
Potrivit Societății pentru Protecția Copiilor Nenăscuți, de Vos este acuzat că a „încălcat libertatea femeii cu declarațiile sale anti-avort ”. Spitalul l-a raportat la Colegiul Medicilor.
Avocatul lui De Vos, Keith Matthee, a declarat în faţa unei comisii că anumite reguli necesare nu au fost stabilite de către consiliu, inclusiv faptul că nu s-a oferit apărării scrisoarea reclamantului și nu au fost puse la dispoziţie copii ale declarațiilor scrise ale martorilor. El a spus că a fost dificil să pregătească o apărare corespunzătoare, deoarece nu au avut acces la documente importante care includ informații despre vârsta copilului născut în cauză, precum și dacă a fost comis sau nu vreun avort.
                                    Foto: De Vos (dreapta), împreună cu avocatul său.


„Sper să nu consideraţi aceste lucruri ca și cum am avea rezerve referitor la integritatea dvs.”, a spus el comisiei, „Este doar vorba de faptul că trebuie să existe o anumită rigoare pentru a se asigura că va avea loc un proces echitabil.”
Declarațiile lui De Vos au fost în conformitate cu faptul științific că o viața umană începe la fertilizare. Embrionul și apoi fătul sunt ființe umane. Aceasta nu este o opinie. Colegiul American de Pediatrie a spus următoarele despre viața umană:
„La fertilizare , ființa umană apare ca un întreg , distinct genetic , separat , un organism uman  viu zigot, membru al speciei Home Sapiens  care are nevoie doar de mediul adecvat pentru a creşte  și a se dezvolta. Diferența dintre individ în stadiul său adult și în stadiul său zigotic este una de formă, nu de natură.”
Atacurile împotriva atitudinilor pro-viață s-au intensificat în toată lumea, iar cei care lucrează în domeniul medical se confruntă cu discriminare. O asistentă pro-viață din Vermont a fost forțată să ia parte la un avort după ce colegii ei i-au făcut o farsă. În 2017, trei asistente au mărturisit că au fost nevoite să ia parte la avorturi sau altfel riscă să își piardă locul de muncă, iar una din asistente a declarat că supraveghetorul ei i-ar fi spus că dacă nu asistă, va fi acuzată de insubordinare și de abandonarea pacientului. Și revista VICE a publicat recent un articol în care se pretinde ca persoanele pro-viață pur și simplu ar trebui să nu aleagă profesia medicală.
Sursa: Live Action
https://www.stiricrestine.ro/2019/09/09/medic-pro-viata-din-africa-de-sud-concediat-pentru-ca-a-numit-fatul-fiinta-umana/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu