duminică, 8 septembrie 2019

Papa Francisc a numit 13 noi cardinali pe criterii controversate!

Jurnalistul Emil Borcean face o analiză pertinentă în dreptul noilor numiri de cardinali, într-un articol găzduit de publicația online În linie dreaptă.
Papa Francisc a numit duminica trecută 13 noi cardinali, printre care un arhiepiscop spaniol însărcinat cu punerea în aplicare a controversatului document Abu Dhabi, un prelat portughez care a susținut deschis „cea mai radicală călugăriță a Europei” și un episcop italian care a fost lăudat de părintele James Martin pentru sprijinul acordat catolicilor „LGBT”.
Noii cardinali, dintre care 10 vor fi eligibili pentru a vota într-un viitor conclav, vor primi pălăriile roșii cu ocazia unui Consistoriu uzual (o ședință oficială a Colegiului Cardinalilor convocată de Papa) pe 5 octombrie, în ajunul sinodului din octombrie 6-27 dedicat Amazonului.
În timp ce unii observatori consideră alegerile papei Francisc ca fiind în concordanță cu dorința sa de a veni în întâmpinarea celor marginalizați și de a ridica lumea în curs de dezvoltare, alții consideră numirile drept „cel mai liberal grup asamblat vreodată”. […]
Citiți continuarea AICI
https://armoniamagazineusa.com/2019/09/07/papa-francisc-a-numit-13-noi-cardinali-pe-criterii-controversate/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu