miercuri, 5 iunie 2019

REFLECȚII DESPRE BOGĂȚIE













Percepția noastră despre bogăție trebuie să fie una corectă. Înțelegerile greșite vis a vis de acest subiect te pot conduce la intenții greșite, practici greșite și efecte greșite. Se poate vorbi despre propria periclitare, dar și despre primejduirea altora. În același timp, a vedea bogăția printr-o lentilă fidelă, aș numi-o corectă, biblică, înseamnă să te raportezi cu modestie la tine însuți, cu recunoștință la Dumnezeu și cu binefacere la semenul tău.
Să fii bogat doar prin ce ai? Prin ce deții? Măsura să-ți fie aurul, lichiditățile, proprietățile?
Să fii sărac pentru că n-ai? Că n-ai ca ei, că n-ai ca alții, că n-ai atât, că n-ai de-ajuns?
Iată ce gândesc…
Întotdeauna lumea va fi deopotrivă și a bogaților, dar și a săracilor. Unii sau alții sunt doar o împărțire între oportunități și permisiuni divine.

Dacă ai o casă, și o masă, sănătate și familie ești deja printre cei bogați. Cu siguranță nu ești în topul bogaților, dar s-ar putea să fii mai liniștit și fericit decât ei.
Nu-ți fă un obiectiv din a fi bogat, dar dacă ești așa sau vei ajunge așa, să nu uiți că avuția este o mare responsabilitate și o obligație în relația cu tine, cu oamenii și cu Dumnezeu.
Se poate să fii bogat și sfânt. Cunosc din Biblie foarte mulți de felul acesta. Nu averea te face păcătos, ci iubirea de ea. Nu că ai e rău, ci că nu dai la cei ce n-au. Nu că muncești e vină, ci că ai uitat de Dumnezeu.
Înțelege că vei pleca în lumea de dincolo asemenea celui mai lipsit om de pe pământ, dar ce trimiți spre veșnicie contează. Faptele credinței, binefacerile milei, jertfa ta pentru folosul lui Dumnezeu, oamenii în care te-ai investit sunt titlurile tale de proprietate.
Ce ai e nestatornic. Ia în calcul că într-o zi nu vei mai avea ce ai. Economisește chibzuit și nu-ți lega inima de bogății. Roagă-te pentru sănătate. Crește-ți copiii cu spiritul răspunderii și așază totul în mâinile Domnului.
Omul bogat și cumpătat e de mare preț. Nu escalada costurile și valorile. Lecția ta e mai puternică decât a aceluia care arată oricând și oriunde ce poate el. Așa inspiri. Dai model bun României.
Iubește să ajuți, să hrănești, să oferi un adăpost. Cineva spunea că așa „…Îl împrumuți pe Dumnezeu…”. Deschide-ți mâna pentru alții ca Dumnezeu să pună în mâna ta. Nu strânge prea tare ca să păstrezi, se prea poate să iasă printre degete…
Mă rog pentru tine ca Dumnezeu să te binecuvânteze cu tot ceea ce știe El că ai nevoie. Pentru cât ai, mulțumește-I lui Dumnezeu. Pentru ce n-ai, cere-I lui Dumnezeu.
Am scris ca om bogat…
Pastor Ioan Cocîrțeu

http://www.baptist-tm.ro/reflectii-despre-bogatie/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu