marți, 11 iunie 2019

Poliția cere închiderea unei biserici din Egipt

Poliția cere închiderea unei biserici din Egipt
Aproximativ 1500 de familii creștine din Mit-Nama, la nord de Cairo, Egipt, au primit ordin de la poliție, în 23 aprilie, să nu mai țină slujbe într-o clădire pe care au folosit-o drept biserică, pe fondul rapoartelor care arată că localnicii musulmani au fost încurajați să atace locurile care nu sunt autorizate pentru închinare. Creștinii au cumpărat recent clădirea, iar închiderea ei i-a lăsat fără niciun alt loc în care să se închine până în duminica de Paște, 28 aprilie (când creștinii ortodocși au sărbătorit Paștele).
Încercările anterioare ale creștinilor de a construi o biserică pe pământul pe care l-au cumpărat în 2001 au fost oprite de două ori, o dată în 2001 și, din nou, în 2007, din cauza atacurilor extremiștilor musulmani împotriva muncitorilor de pe șantier. Creștinii rămân sceptici în ceea ce privește asigurarea poliției că construcția noii biserici va fi permisă, cu condiția să fie de acord să părăsească clădirea actuală.
Guvernul președintelui egiptean al-Sisi a continuat procesul de autorizare a tuturor bisericilor și clădirilor afiliate bisericii, aprobând 894 de cereri de la începerea procesului, în 2017. Progresul este lent și 2.836 din cele 3.730 de biserici care au solicitat autorizarea încă așteaptă autorizațiile. Câteva clădiri bisericești au primit statut legal înainte ca noua lege să fie introdusă, în septembrie 2016.
Purtați în rugăciune biserica din Egipt, cerând ca ea să-L aștepte cu răbdare pe Domnul și să nu se îngrijoreze atunci când încercările de a pune piedici sau de a întârzia procesul de autorizare par să reușească (Psalmul 37:7). 
Rugați-vă ca credincioșii să înțeleagă aceste cuvinte ale Mântuitorului: „Eu voi zidi Biserica și porțile locuinței morților nu o vor birui” (Matei 16:18). 
Rugați-vă ca mâna puternică a Domnului să fie peste procedurilor de construcție și peste procesul de acordare a autorizațiilor.
Sursa: Fondul Barnabas
https://www.stiricrestine.ro/2019/06/10/politia-cere-inchiderea-unei-biserici-din-egipt/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu