miercuri, 26 iunie 2019

Instanță britanică ordonă unei mame să își avorteze bebelușul împotriva voinței ei

Instanță britanică ordonă unei mame să își avorteze bebelușul împotriva voinței ei
O instanță britanică a hotărât pe 21 iunie, că o mamă cu dizabilitatăți intelectuale, însărcinată în 22 de săptămâni, trebuie să facă avort. Femeia, în vârstă 20 de ani, a fost diagnosticată cu o dizabilitate de învățare destul de severă. Doctorii ei au pretins că un avort este în interesul femeii, în ciuda faptului, că ea însăși își dorește copilul. Asistentul ei social nu a fost de acord cu medicii, iar echipa juridică a femeii a spus că nu există dovezi corespunzătoare care să confirme ceea ce spun medicii.
Mama femeii însărcinate s-a oferit să aibă grijă de nepotul sau nepoata ei când se va naște și a susținut că medicii fiicei ei „i-au subestimat abilitățile și capacitatea de înțelegere”.
Judecătoarea Natalie Lieven, a spus că ea consideră că bunicii îi va fi greu să își îngrijească și fiica, și bebelușul în același timp. Judecătoarea a adăugat, că este vorba despre o decizie „enormă” și că este conștientă că „este o imensă intruziune, ca statul să îi ordone unei femei să termine sarcina, când ea nu își dorește acest lucru”.
După ce a făcut aceste afirmații, judecătoarea a hotărât că femeia trebuie să avorteze împortiva voinței ei. „Cred că ar suferi o traumă mai mare, în cazul în care copilul va fi luat din îngrijirea ei ulterior”, a spus Lieven, „pentru că, în acel stadiu ar fi un copil real”. Lieven a precizat că sarcina, „deși este reală pentru femeie, încă nu are un bebeluș în afara corpului ei pe care să îl poată atinge.”
În 2011, Lieven a reprezentat Serviciul Consultativ Britanic pentru Sarcină, cel mai mare furnizor de avort din Marea Britanie, iar în 2016 a susținut în instanță că legile legate de avort din Irlanda de Nord reprezintă o încălcare a drepturilor omului. În 2017 a declarat că legile legate de avort din Irlanda de Nord sunt asemănătoare cu tortura și că sunt discriminatorii. Avortul este interzis prin lege în Irlanda de Nord și este pedepsit cu până la 14 ani de închisoare.
Sursa: RightToLife
https://www.stiricrestine.ro/2019/06/25/instanta-britanica-ordona-unei-mame-sa-isi-avorteze-bebelusul-impotriva-vointei-ei/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu