marți, 11 iunie 2019

Rămâi IMPLICAT!
















   10-06-2019 20:11:29

După Congresul din 24-25 mai fiecare slujitor, indiferent că a fost delegat sau nu ar trebui să fie IMPLICAT. Aceasta înseamnă că toţi trebuie să fim:

1. Iubitori. Să fim iubitori de Dumnezeu, de familie, de colegi, de semeni. Să fim iubitori de adevăr, de muncă, de colegii din echipă. Dacă vom iubi aşa cum ne-a învăţat Cristos vom putea colabora, respecta, vorbi înţelept, ierta etc.

2. Mulţumitori. Să mulţumim Domnului pentru ce suntem şi pentru ce avem la dispoziţie. Să mulţumim Domnului pentru cei ce ne reprezintă, pentru cei ce ne slujesc, pentru prezenţa şi puterea Duhului Sfânt.

3. Pacifişti. Slujitorii Domnului şi creştinii în general, trebuie să fie oameni ai păcii. Să investim în pacea dintre oameni şi Dumnezeu, la pacea dintre fraţi, la pacea din familii etc.

4. Liniştiţi. Chiar dacă rezultatele nu sunt pe placul fiecăruia, să trăim cu încredere. Isus Cristos este viu şi este pe Tron. El este Capul bisericii. Să avem liniştea că toate sunt în Mâna Lui şi conlucrează la împlinirea planului divin.

5. Inventivi. Scriptura rămâne aceeaşi, nu poate fi schimbată. Voia lui Dumnezeu rămâne aceeaşi: păcătoşii trebuie salvaţi şi sfinţii maturizaţi, implicaţi, pregătiţi pentru glorie. Nu trebuie să inventăm ce nu avem voie, dar suntem obligaţi să medităm la noi modalităţi prin care putem participa la împlinirea planului divin. Manualul misiunii nu poate fi schimbat, dar metodele da.

6. Credincioşi. Să fim loiali în primul rând Stăpânului. Să ne străduim să fim credincioşi în slujba ce ne-a fost încredinţată de fraţi. Să plătim preţul credincioşiei în slujbele ce ni le-am asumat în familie, în societate şi în biserică sau în cult.

7. Ambiţioşi. Să ne rugăm şi să învestim pentru a lucra mai bine şi mai înţelept. Să avem ambiţia de-a fi plăcuţi Domnului. Să avem ambiţia să ajutăm pe mai mulţi, să citim mai mult, să creştem mai mult şi să înflăcărăm darurile duhovniceşti primite.

8. Transpiraţi. A sosit vremea să trecem de la visare, la lucrare. Să fim gata să ne implicăm cu sacrificii. Apostolii Domnului ne îndeamnă să ne ostenim, să ne dăm toată silinţa. Să nu ne lăsăm influenţaţi de cine nu trebuie şi să nu ne pierdem vremea unde nu trebuie. Să fim temperaţi în critici, în exprimare, şi coreţi în analiză şi în judecare. Cine transpiră mult pentru Împărăţie, va avea o cunună mare şi glorioasă. Să ne apropiem de Isus Cristos, unii de alţii şi să investim în misiune. Cine seamănă, poate fi sigur de seceriş şi de răsplată.

Viorel Iuga,
Președintele Uniunii Baptiste
https://www.stiricrestine.ro/2019/06/10/ramai-implicat/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu