sâmbătă, 22 iunie 2019

Coaliție pentru promovarea libertății religioase în Coreea de Nord

  
Coaliție pentru promovarea libertății religioase în Coreea de Nord
Peste 200 de lideri și activiști ai drepturilor omului din toată lumea au participat la prima întâlnire a  Coaliției Internaționale pentru Libertate Religioasă din Coreea de Nord, care a avut loc pe 14 iunie la  Seul, în Coreea de Sud.
Asociația are printre membrii săi pe Thae Yong-ho, care a lucrat  la Londra  ca și  diplomat de rang înalt pentru regimul nord-coreean, până când s-a refugiat în Coreea de Sud în 2016. Pastorul Kenneth Bae, închis în Coreea de Nord între 2012 și 2014, sub acuzații de subversiune, face de asemenea parte din acest nou efort.
La evenimentul de deschidere, Thae Yong-ho a declarat că regimul dictatorului Kim Jong-un caută „anihilarea” religiilor. Acesta este motivul pentru care fostul diplomat susține că primul pas către reunificarea celor două Coreei ar trebui să fie un angajament pentru acordarea de libertate religioasă. Thae a spus că un prim semn bun de deschidere arătat de regimul comunist ar fi construirea a uneia sau a două biserici creștine în următorii 10 ani.
Coaliție pentru promovarea libertății religioase în Coreea de Nord
Kenneth Bae a declarat că în Coreea de Nord există temeri legate de creșterea creștinismului mult mai mari decât orice armă nucleară americană. El a cerut, de asemenea, președintelui sud-coreean Moon Jae-in și președintelui american Donald Trump să includă libertatea religioasă pe agenda summit-urilor viitoare împreună cu liderul nord-coreean.
Organizația Internaţional Christian Concern a sărbătorit nașterea noii asociații. „Coreea de Nord se situează în mod consecvent pe primul loc printre țările cele mai periculoase pentru creștini. Nu se știe exact cât de mulți creștini sunt în interiorul țării. Cu toate acestea, atitudinea arătată de autorităţi în legătură cu drepturile omului în Coreea de Nord este o cauză de mare îngrijorare și este probabil mult mai rea decât ceea ce este cunoscut în exterior”, a spus un reprezentant al organizației.
Traducere: Lena Poteraș
https://www.stiricrestine.ro/2019/06/21/coalitie-pentru-promovarea-libertatii-religioase-in-coreea-de-nord/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu