miercuri, 19 iunie 2019

O parte a unei școli creștine din estul Ugandei a fost distrusă

 Educatie, Externe, Persecuții, Ultimele știri

O parte a unei școli creștine din estul Ugandei a fost distrusă


Una dintre cele două clădiri ale unei școli creștine din estul Ugandei a fost demolată, după ce musulmanii din zona aceea au amenințat că vor urma „acțiuni dure”.
Clădirea, în care se aflau trei dintre cele șapte săli de clasă ale școlii primare „Hope of Glory” din satul predominant musulman Kabuna, din districtul Budaka, a fost distrusă înainte de zorii dimineții de 2 iunie. Acest lucru s-a întâmplat în urma unei serii de amenințări trimise școlii, de către localnicii musulmani. Școala privată oferă cursuri pentru elevi de la clasa întâi până la clasa a șaptea.
„Unul dintre scopurile școlii noastre este acela de a oferi educație copiilor din familii musulmane, care au fost abandonați de părinți din cauză că s-au întors la Cristos”, a declarat un reprezentant al școlii, a cărui nume nu îl menționăm din motive de securitate. „Printre cei 173 de elevi din opt districte, 57 sunt convertiți de la Islam. Alți șapte elevi sunt foști musulmani, care au devenit creștini după ce au început să frecventeze școala noastră.”
Musulmanii din zonă au scris mai multe scrisori către oficialitățile din districtul Budaka, în care s-au plâns că închinarea de seară îi deranjează și au cerut închiderea școlii.
Dacă veți continua să vă întâlniți seara pentru închinare, vom lua măsuri dure împotriva școlii. Acestea sunt cuvintele unei scrisori anonime trimisă școlii cu o săptămână înainte de ziua de 2 iunie, când a avut loc demolarea clădirii.
„Suspectăm faptul că demolarea are legătură cu amenințările primite anterior”, a declarat reprezentantul școlii pentru Morning Star News.
Un paznic, care are grijă de căminul școlii, a spus că a auzit la ora două noaptea cum a fost distrusă clădirea.
„Am crezut că a avut loc un accident de mașină, deoarece școala este aproape de șosea. Dimineața am aflat că trei săli de clasă au fost distruse, au rămas numai niște ruine și cărămizi împrăștiate”, a spus paznicul.
O parte a unei școli creștine din estul Ugandei a fost distrusă
Localnici din staul Kabuna descoperă clădirea școlii, ce conținea trei săli de clasă, dărâmată pe 2 iunie 2019 (Morning Star News)
Oficialii au declarat că, în urmă cu două luni, locuitorii din zonă au mobilizat 35 de musulmani din satele Kabuna, Kaperi, Macholi și Kotia, să meargă la poarta școlii și să arunce cu pietre în clădirile școlii în timpul orelor de curs. Poliția din Budaka a sosit imediat și a restabilit calmul.
Demolarea din 2 iunie a provocat pagube de aproximativ 4.500 de dolari, incluzând materialele, scaunele și tablele care au fost distruse.
„Avem nevoie de ajutor financial pentru a reconstrui sălile de clasă și pentru a asigura protecția școlii”, a mai spus reprezentantul școlii. „Altfel riscăm să ne pierdem elevii, elevi care au avut parte de o convertire reală de la Islam la credința Creștină.”
Atacul este cel mai recent dintre numeroase cazuri de persecuție a creștinilor din partea de est a Ugandei, documentate de către Morning Star News.
Constituția Ugandei și alte legi privind religia, prevăd libertatea religioasă, inclusiv dreptul de a împărtășii credința proprie și de a se converti de la o religie la alta.
Musulmanii nu reprezintă mai mult de 12% din populația Ugandei, dar aceștia sunt concentrați în zonele estice ale țării.
https://www.stiricrestine.ro/2019/06/18/o-parte-a-unei-scoli-crestine-din-estul-ugandei-a-fost-distrusa/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu