joi, 11 aprilie 2019

SOCIETATEA SECULARĂ AR VREA CA ATUNCI CÂND VORBIM “SĂ TĂCEM DIN GURĂ”…

samy-tutac2În copilărie și chiar mai tărziu auzeam adesea o expresie interesantă:”Când vorbești cu mine să taci din gură!” Era foarte reprezentativă pentru societatea socialistă, dominată de totalitarism, în care trăiam. Astăzi, după mai bine de douăzeci și cinci de ani de democrație, parcă ne-am întors în timp.
Cultura în care trăim le transmite activ creștinilor că este în regulă să fie lumină, atâta timp cât lumina este acoperită. Este în regulă să se considere sare, atâta timp cât sunt de acord să se amestece cu cultura, astfel să nu ofenseze sau să rănească sentimentele cuiva. Dacă vrei să strălucești ca o stea în întuneric, este în regulă, atâta timp cât te ascunzi după nori, astfel încât reflecția ta să nu ofenseze pe cineva care se uită în sus.
Dacă alegi să crezi că ești chemat să fi un ambasador pentru Cristos, este și asta în regulă atâta timp cât ții mesajul pentru tine sau îl împărtășești cu cei care deja sunt de acord cu mesajul tău. Ceea ce vrea societatea seculară de la noi este să fim lumină ascunsă, sare fără gust, stele după nori, ambasadori care aleg să rămână muți. Este o întoarcere în timp la un “dialog” specific societăților totalitare în care doar unii, în general o minoritate arogantă și gălăgioasă, au dreptul la opinii. Ceilalți, mai ales creștinii, dacă nu doresc să fie catalogați și etichetați cu tot arsenalul din dotare, e bine să rămână tăcuți…
Samy Tuțac
http://www.baptist-tm.ro/societatea-seculara-ar-vrea-ca-atunci-cand-vorbim-sa-tacem-din-gura/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu