luni, 7 decembrie 2020

Icoane cu “Mântuitorul Iisus” – O blasfemie grosolană!

ON IN CHRISTIAN PERSPECTIVECULTURE

Acesta NU este Isus!

by 

j

Frați și surori, nu vă lăsați înșelați de falsele imagini cu Isus pe care le vedeți oriunde se “predică” Cuvântul lui Dumnezeu. Și nici nu vă amăgiți cu superficiala și neacoperitoarea gândire: Știu că nu e Iisus în imagine. E doar o icoană, nimic mai mult!

 Dar se mai și practică închinarea la idoli … falși! Omul din acele imagini nu este nici pe departe Salvatorul care și-a dat viața pe cruce pentru a ne trece de la moarte la viață.

Mulți  din timpul în care a trăit Isus în mijlocul oamenilor, aici pe pământ, ar fi putut scrie despre El. Dar de ce nimeni nu a făcut așa ceva ? Fiindcă  în economia lui Dumnezeu, accesibilă omului, nu este necesar a avea o descriere fizică detaliată a lui Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu. A două poruncă pretinde : Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul.” (Exod 20:4)

Totuși în Biblie vin spuse câteva lucruri despre El. De aceea și putem a sesiza contrastul imaginilor – blasfemia grosolană – cu realitatea biblică lăsată despre Isus Dumnezeu.

În primul rând, ceea ce rămâne în mintea observatorului când vede o icoană-imagine, este faptul că Isus avea părul lung.  GREȘIT !

Numai cei care practicau nazireatul purtau părul lung. În Numeri 6:1-7 vedem că este scris așa:

“Domnul a vorbit lui Moise și a zis: “Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le: “Când un bărbat sau o femeie se va despărti de ceilalti, făcând o juruință de nazireat, ca sa se închine Domnului, sa se ferească de vin si de băutura îmbătătoare; să nu bea nici oțet făcut din vin, nici oțet făcut din vreo băutura îmbătătoare; să nu bea nicio băutură stoarsă din struguri și să nu mănânce struguri proaspeți, nici uscați. În tot timpul nazireatului lui, să nu mănânce nimic care vine din viță, de la sâmburi până la pielița strugurelui. In tot timpul nazireatului, briciul să nu treacă pe capul lui; până la împlinirea zilelor pentru care s-a închinat Domnului, va fi sfânt; să-și lase părul să crească în voie. In tot timpul cât s-a făgăduit Domnului prin jurământ, să nu se apropie de un mort; să nu se pângărească nici la moartea tatălui său, nici a mamei sale, nici a fratelui său, nici a surorii sale, căci poartă pe cap închinarea Dumnezeului lui.”

Isus nu a făcut nici una din lucrurile subliniate mai sus, adică.

  • să se ferească de vin și de băutură îmbătătoare: Isus a prefăcut apa în vin la nunta din Cana din Galileea (Ioan 2:7-9); a băut vin în ultima Cină (Matei 26:29)
  • să nu bea nici oțet făcut din vin, nici oțet făcut din vreo băutură îmbătătoare: Isus a băut oțet când era pe cruce (Ioan 19:29-30)
  • briciul să nu treacă pe capul lui: dimpotrivă primelor două afirmații, putem spune că Isus NU avea părul lung nefăcând o juruință de nazireat; în plus este și scris: Nu vă învață chiar si firea că este rusine pentru un bărbat să poarte părul lung, pe când pentru o femeie este o podoabă să poarte părul lung? Pentru că părul i-a fost dat ca învelitoare a capului. (1Cor. 11:14);
  • să nu se apropie de un mort: Isus a înviat pe Lazăr din morți, chemându-l afară din mormântul lui  (Ioan 11:38-44)
  • să nu se pângărească nici la moartea tatălui sau, nici a mamei sale, nici a fratelui sau, nici a surorii sale: Isus a plâns la moartea lui Lazăr (Ioan 11:35)

Deci Isus nu a practicat nazireatul. Este adevărat faptul că Isus avea barbă, după cum vine spus in Isaia 50:6 “Mi-am dat spatele înaintea celor ce Mă loveau, și obrajii, înaintea celor ce-Mi smulgeau barba; nu Mi-am ascuns fața de ocări și de scuipări.”

In plus, în Isaia 53:1-3 este scris:

“Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut brațul Domnului? El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un lăstar care iese dintr-un pământ uscat. N-avea nici frumusețenici strălucire ca să ne atragă privirile, și înfățișarea Lui n-avea nimic care să ne placăDisprețuit si părăsit de oameniOm al durerii și obișnuit cu suferința, era așa de disprețuit, că îți întorceai fața de la El, și noi nu L-am băgat în seamă.”

Frați și surori, vi se pare că omul din aceste imagini poate corespunde cu ceea ce este scris mai sus ?

j2j3j4

j5

Răspunsul este unul singur: NU !

Omul din aceste imagini NU ESTE ISUS !

Atunci cine este figurat, de sute de ani, în icoanele la care, în mod special, catolicii și ortodocșii se închină (dar la care, în ultimul timp, și mulți protestanți își pleacă genunchi) ?

Omul din iconițe se numește Cesare Borgia.

Între 1502 și 1503, diabolicul și tiranul Cesare Borgia s-a folosit de Leonardo da Vinci ca arhitect militar și inginier personal. Cei doi, fiind homosexuali, au ajuns în curând intimi amanți. Pentru a-și exprima dragostea față de Cesare, Leonardo a pictat multe tablouri cu amantul lui. Tatăl lui Cesare, Rodrigo Borgia (care mai târziu a devenit Papă, Papa Alexandru al VI-lea), sub autoritatea Bisericii Romano-Catolice a propus cu mare viclenie o imagine a lui “Isus Cristos” cu trăsături occidentale: pielea și culoarea ochilor deschisă, părul lung (iar câteodată și blond). În final s-a ajuns la reprezentarea chipului fiului său, CESARE BORGIA !

Merită spus și că toate aceste imagini prezintă un om cu caracteristici trase direct din femeie. Nu este prezentat un bărbat (nici pe departe unul din părțile orientale unde a trăit Isus) ci este ceva intermediar, între femeie și bărbat. Toate aceste chipuri au trăsături femeiești, părul, privirea; dar și un iz de senzualitate.

Icoana la care mulți se închină este chipul unui tiran care a făcut sex cu sora lui și și-a omorât fratele (Ioan) în 1497.

Oameni catolici și ortodocși, care vă închinați idolilor, pocăiți-vă! Scoate-ți din uzanță aceste icoane perfide!  Credeți în Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu Adevărat și Sfânt. Nu vă închinați la idoli care nu pot nici să vadă, nici să audă și nici să vorbească.

Cei care cred cu adevărat în Dumnezeu și în Fiul Său Isus, nu au nevoie de nici o icoană sau imagine care să îl reprezinte!  Depărtați-vă de orice blasfemie! Amin!

Cine are urechi de auzit să audă.

Sursa: http://luciansipos.altervista.org/acesta-nu-este-isus/?doing_wp_cron=1463752978.5279109477996826171875

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu