miercuri, 14 octombrie 2020

Evanghelicii din Bulgaria se unesc în rugăciune

  Anunțuri, Conferințe, Externe, Rugăciune



Creştinii din toate cultele evanghelice s-au adunat împreună pentru a mijloci pentru Bulgaria. Conform cifrelor oficiale, în Bulgaria sunt 65.000 de creştini evanghelici, dar numărul lor real este probabil mai mare.

În Bulgaria, ziua de 3 octombrie 2020 a fost desemnată că Zi Naţională de Rugăciune. Sute de creştini evanghelici au participat online la evenimentul la care păstori şi lideri de închinare s-au întâlnit fizic pentru a se ruga pentru lărgirea Împărăţiei lui Dumnezeu.

Întâlnirea de rugăciune s-a întins timp de mai multe ore pe parcursul unei zile, iar atmosfera s-a încărcat cu laudă, închinare și rugăciune pe măsură ce păstorii şi lucrătorii creştini luau cuvântul la microfon.

Iniţiativa denumită formal „Mişcarea Comună de Rugăciune şi Dragoste Frăţească” a început în martie 2017, după ce 80 de păstori din mai multe culte protestante şi-au unit inimile împreună. Ei au convenit să lanseze o serie de evenimente de rugăciune anuale în şase regiuni din jurul Bulgariei.

La interval de câteva luni, creştinii din toate cultele se adunau în câte un oraş, care se schimba de la o întâlnire la alta, şi organizau o întâlnire de rugăciune care era transmisă pentru a fi urmărită şi de către credincioşii din restul ţării.

O dată pe an, toamna, o zi naţională de rugăciune aduna la un loc atât credincioşii de rând cât şi păstorii şi lucrătorii. În 2018, peste 5.000 de oameni s-au adunat la Plovdiv, în 2019 peste 3.000 s-au strâns pentru rugăciune la Varna. Ambele evenimente au fost transmise live, astfel încât multe biserici locale au organizat adunări de rugăciune în urma evenimentului naţional.

În weekendul care a trecut, organizatorii au reuşit să adune oamenii pentru cea de-a treia Zi Naţională de Rugăciune. De această dată, datorită condiţiilor generate de pandemia de coronavirus, convenţia s-a ţinut cu o participare limitată. Câteva zeci de pastori s-au adunat împreună cu respectarea unor măsuri de distanţare şi purtând măşti, aşa cum sunt cerinţele oficiale pentru astfel de întâlniri. Un grup de închinare a adus laudă prin muzică, iar liderii au luat cuvântul la microfon pentru a se ruga pentru diverse subiecte. Evenimentul a putut fi urmărit live pe Internet.

În martie 2021, pastorii evanghelicii se vor întâlni din nou pentru a evalua progresul mişcării de rugăciune şi pentru a planifica evenimentele viitoare. Liderii creştini din Bulgaria anticipează o intervenţie miraculoasă a lui Dumnezeu care va aduce o trezire în rândul creştinilor şi va aduce țara într-un nou sezon de schimbare spirituală. Liderii îşi bazează mijlocirea lor pe promisiunile din Cuvântul lui Dumnezeu şi pe lucrarea de transformare pe care o are acesta.

Sursa: Evangelical Focus

https://www.stiricrestine.ro/2020/10/09/evanghelicii-din-bulgaria-se-unesc-in-rugaciune/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu