duminică, 25 octombrie 2020

Alătură-te proiectului „15 zile de rugăciune pentru lumea hindusă 2020”

 















Alătură-te nouă în perioada 8 – 22 noiembrie 2020 și mijlocește timp de 15 zile pentru hindușii din întreaga lume!

În fiecare ani, proiectul internațional „15 Zile de Rugăciune pentru Lumea Hindusă” cheamă creștinii și bisericile din întreaga lume să își dedice 15 zile pentru a se ruga pentru cei peste un miliard de oameni hinduși din lume. Tot în această perioadă are loc și unul dintre cele mai importante festivaluri hinduse: Festivalul Luminii (Diwali).

Ghidul informativ de rugăciune ne ajută să învățăm cum să ne rugăm pentru cei care se nasc și cresc în această religie mondială majoră și foarte diversă. Diwali (sau Deepawali) este numit și Festivalul Luminilor și este una din cele mai importante sărbători anuale pentru hinduși.

Festivalul Luminilor durează aproximativ 4-5 zile și (în mod asemănător cu crăciunul în lumea creștină) are rădăcini istorice și religioase. Hindușii îl sărbătoresc aprinzând și atârnând șiruri de lămpi mici cu ulei, participând la adunări de familie, mâncând dulciuri și urmărind artificii.

Nu este intenția noastră, ca prin această concentrare a rugăciunilor noastre, să defăimăm în vreun fel India sau religia hindusă. Recunoaștem că ambele sunt mult prea complexe și prea pline de tradiții pentru a le putea condensa și explica într-o simplă broșură. Dar în același timp, ca și creștini, ne dorim ca toți oamenii lumii să aibă ocazia să vadă, să audă și să înțeleagă harul lui Dumnezeu întrupat în Isus Hristos. În acest scop ne informăm, ne rugăm și dorim să luăm parte la astfel de oportunități de a face cunoscut harul acesta și în comunitățile indiene și hinduse din lume.

Dorința noastră este ca fiecare om și astfel și fiecare hindus să Îl cunoască pe Hristos și primească viața veșnică:

 Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.” Ioan 17:3

Urmăriți www.stiricrestine.ro în perioada 8 – 22 noiembrie, descărcați ghidul de rugăciune de 15 zile pentru lumea hindusă 2020 și rugați-vă împreună cu noi! Puteți descărca ghidul de rugăciune de anul trecut AICI sau puteți citi articolele din anul 2019 pe www.stiricrestine.ro!

Ghidul de rugăciune pentru anul 2020 în limba română va fi disponibil în curând în format PDF pe www.stiricrestine.ro!

https://www.stiricrestine.ro/2020/10/21/alatura-te-proiectului-15-zile-de-rugaciune-pentru-lumea-hindu









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu